2024.07.19. - Emília

Önkénteskednél? Legyél Te is alapítványi Önkéntes!

Önkénteskednél? Legyél Te is alapítványi Önkéntes!
Önkénteskednél? Legyél Te is alapítványi Önkéntes!A Mátrix Közhasznú Alapítvány lakosságot, családokat, közösségeket támogató helye a Centerke Közösségi Tér. Az alapítvány működteti többek között a bohócdoktor és mesedoktor programokat, a számítógépálom vagy a csokoládé gyűjtésben legjobban teljesítő Szeretetcsoki programot is. Legyél Te is Önkéntes! Jótékonykodnál, segítenél rendezkedni, bohócdoktorkodnál vagy mesét olvasnál, netán szereplési vágyaid vannak? Apró dolgokról van szó, melyek óriási eredményhez vezetnek! Jelentkezz!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megsokasodott segítő feladatok ellátásához az alapítvány önkéntesek jelentkezését várja.

Legyél Te is Önkéntes! Milyen formában önkénteskedhetsz?
- középiskolai közösségi szolgálatosként (egyénileg vagy csoportosan, hetente néhány órában),
- a felsőoktatásban tanuló diákként (felvehető civil kurzusként vagy egyénileg),
- az aktív munkavállalóként (szakmába vágó vagy éppen aktuális feladatokra is),
- lelkes nyugdíjasként (heti néhány órától az aktív tevékenységekig)
- vállalati csapatban
többek között.

Az adományok válogatása és osztása mellett a szereplést, az irodalmat és a felolvasást kedvelők jelentkezését is várja a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

Jelentkezni ide kattintva, az adatlap pontos kitöltésével lehet!

Önkénteskedhetsz többek között a következő feladatokban:
- Pakolás, raktárban rendezkedés, csomagolás, jótékonysági műveletek,
- Adomány osztás (ruha, játék, élelmiszer, eszköz, sokféle),
- Bohócdoktorkodás, meseolvasás, zenélés intézményekben (kórházban, otthonban, gyermek intézményben, idősotthonban),
- Fotózás, videózás, tartalom gyártás,
- Közösségi média platformok használata (Facebook, Instagram, Youtube, TikTok),
- Forrásszerzés, pályázatok írása / kezelése, támogatók felkutatása, adományszervezés,
- PR / marketing (sajtóanyagok, grafikák, ismertető anyagok, és sok egyéb) tevékenység,
- IT / Tech / alkalmazások / weblapok készítése, adatbázis kezelés,
- Egyéb... (ha van van ötleted ne tartsd magadban).

A Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata évente 15.000-nél több rászoruló családot, nélkülöző idős embert, segítő közösséget, kórházban gyógyulót támogat. Az önkéntesség révén úgy segíthetjük a környezetünkben lévők problémáinak megoldását, hogy az közben közvetlen költségeket nem jelent a segítőknek. Az új évben állandó vagy alkalmi módon is részese lehet minden jószándékú ember. Hetente néhány órás segítség révén emberek életét tehetjük közösen boldogabbá.

Mi is az az önkéntesség?!
Az önkéntesség olyan tevékenység, amelyet a személy szabad akaratából, egyéni választása és motivációja alapján, a pénzügyi haszonszerzés szándéka nélkül végez más személy, személyek vagy a közösség javát szolgálva. Tehát ha Te is így gondolod, várunk Önkéntesnek!

Az önkéntes feladatokat az önkéntesek idejük függvényében / a szabadidejükhöz / megoldandó feladatokhoz mérten, a szervezet vezetőjének utasításai alapján végzik. Az önkéntes feladatokra jelentkezők személyes bemutatkozás, és az alapítvány mélyebb megismerését követően után önkéntes szerződést kötnek.

Csudajó az önkéntesség! A Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesek nélkül nem tudná megvalósítani hatékony jótékonysági munkáját. Csatlakozz hozzánk, segítsd te is a gyermekek, családok, nélkülözők, rászorulók támogatását!

kórháztámogatás, önkéntes segítőkkel a gyógyítás támogatásáért

Informatikai eszközök támogatása, önkéntesekkel

Önkéntes adományosztás, rászorulók támogatása

Önkéntesen a szegénység visszaszorításáért

Bohócdoktorok a gyermekekért, önkéntes piros orrosok

Hogyan segíthetsz?

A legapróbb hozzájárulás, a legkisebb támogatás is életmentő, hiszen sok kicsi sokra megy! Így is segíthetsz:

1. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeg 100%-ban a  jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

2. PayPal támogatás révén: az info@matrixalapitvany.hu paypal címre átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

3. Adományvonallal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is segíthet! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!

Adó 1 százalék felajánlással: éves szinten tízezernél több segítségnyújtást támogathatsz adó 1 százalék felajánlásod révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát add meg, vagy május 20-ig rendelkezz az eSzja adóbevallásban.

Tárgyi adományok
Hogyan juttathatod el adományodat a gyűjtőpontba? Személyesen, futárral, postai csomagban!

Gyűjtő központ:
Centerke Közösségi Tér
6720 Szeged, Tisza Lajos Krt. 12.
Forródrót (időpont egyeztetés): +36302802222

Együtt CSODÁKRA vagyunk képesek, hálásan köszönjük!

Kik is vagyunk? 2003 óta sikeresen működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Évente tízezernél több alkalommal segít a szervezet nagycsaládosoknak, nélkülözőknek, időseknek.  Az alapítvány által működtetett Centerke Közösségi Tér, a Zenedoktor, a Mesedoktor, a Bohócdoktor Csapat segítő tevékenysége, a sok - sok program, közhasznú tevékenység nem lehetne ilyen sikeres, ha a támogató magánszemélyek, cégek, a személyi jövedelemadó 1% felajánlók nem lennének. Hálásan köszönjük! Tegyük közösen jobbá a bajban lévők helyzetét. Klikk ide: Mátrix Közhasznú Alapítvány. Ismerd meg a jótékonysági programokat.
  
bohócdoktor vizit szja 1%